پایان نامه نویسی

آموزش نگارش پایان نامه و پروپوزال کارشناسی ارشد

پایان نامه نویسی

آموزش نگارش پایان نامه و پروپوزال کارشناسی ارشد

بایگانی

آموزش روش تایپ نیم فاصله در ورد (Word) – دانلود صفحه کلید استاندارد فارسی

نیم فاصله در متون فارسی

برای داشتن یک متن خوانا و اصولی، لازم است که برخی قواعد ویرایشی و نگارشی را رعایت نمائیم. نیم فاصله‌ یک استاندارد یونیکد است که در نوشته‌های کامپیوتری مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از نیم فاصله در ورد به عنوان یک استاندارد شناخته می‌شود و عدم رعایت آن نشانه‌ی نادرستی آن کلمه است.

نیم فاصله (Semi-Space) همان فاصله (Space) است، با این تفاوت که بعد از اعمال جداسازی بین حروف، مابین آن‌ها فاصله ایجاد نمی‌کند. اصولا فاصله مابین دو کلمه‌ی مستقل اعمال می‌گردد. ولی در کلماتی که از چند تک‌واژ تشکیل شده‌اند و نهایتاً یک واژه محسوب می‌شود، باید از نیم فاصله بهره برد. از آن‌جایی که همه ما معمولاً برای تایپ متون خود از نرم‌افزار ورد استفاده می‌کنیم، در این مطلب به معرفی آسان‌ترین و بهترین روش‌های ایجاد و استفاده از نیم فاصله در ورد می‌پردازیم. ممکن است نوشتن “میتوانیم” با “می‌توانیم”  از نظر معنایی تفاوت چندانی نداشته باشد ولی رعایت این اصل در نگارش اهمیت ویژه‌ای دارد. در موردی که به سر خط می‌رویم. مثل این‌که بخواهیم بنویسیم “می‌توانیم”، حال قسمت “می” انتهای خط باشد و “توانیم” ابتدای سطر بعدی قرار بگیرد، با استفاده از نیم فاصله در نگارش متون فارسی، این مشکل قابل حل است.

اجرای این عمل برای این که رایانه متن را هوشمندانه‌تر بررسی کند و هم چنین رعایت قوانین جدانویسی، شدیدا توصیه می‌شود.

قواعد جدانویسی، بخشی از دستور زبان فارسی محسوب می‌شوند. مواردی مانند کاربردهای زیر جزء قواعد جدانویسی محسوب می‌شوند.

  • عدد و معدود (یک‌ ماه و یکماه)
  • “این” و” آن” قبل از اسم (آن‌روز و آنروز)
  • اگر کلمه‌ی قبل از ” است” مختوم به صامت باشد (همان است و همانست)
  • “را ” تحت هیچ شرایطی نباید به کلمه‌ی قبل از خود متصل گردد. (مانند آنرا)

۱- موارد استفاده از نیم فاصله در زبان فارسی

موارد استفاده از نیم فاصله در زبان فارسی بسیار متعدد است. برای روشن‌تر شدن این موارد، می‌توانیم به مثال‌های زیر از کاربردهای نیم فاصله، به هنگام نشر مطالب اشاره کنیم.

ـ «می» و «نمی» افعال مضارع: می‌شود، می‌رود، می‌خورد، می‌زنند، می‌گویند، نمی‌توانند و…
ـ «ها»ی جمع: دست‌ها، گفته‌ها، خط‌های، آموزش‌های، تهرانی‌ها و…
ـ پسوند فعل‌ها: خورده‌ام، برده‌ای، داده‌ایم، شسته‌اند، کرده‌اید و…
ـ «ی» اضافه: برنامه‌ی، نقشه‌ی و…
ـ بسیاری از کلمه‌‌هایی که از دو یا چند جزء تشکیل شده‌اند: حرفه‌ای، دیوانه‌وار، سیل‌آسا، زشت‌تر، خوشگل‌ترین، زرینه‌فام، لاله‌گون، ریخته‌گری، بهره‌مند، رئیس‌جمهور، خاتم‌کاری، گلیم‌بافی، قانون‌مداری، بین‌المللی، تفاهم‌نامه و…

در ادامه بهترین روش‌های درج نیم فاصله را در محیط‌های نرم‌افزاری مختلف (مانند درج نیم فاصله در ورد، اکسل، پاورپوینت و …)، بررسی خواهیم کرد.

نیم فاصله در ورد

۲- روش اول برای درج نیم فاصله در ورد – استفاده از تنظیمات مربوط به نرم‌افزار WORD

در نوار Insert بر روی گزینه‌ی Symbol و قسمت …More Symbols کلیک کنید.

نیم فاصله در WORD

در پنجره ی باز شده، در تب Special Characters از بین کاراکتر‌های موجود گزینه‌ی No-Width Optional Break را انتخاب و از طریق …Shortcut Key کلید مورد نظرمان را برای اعمال نیم‌ فاصله انتخاب می‌کنیم.

نیم فاصله در نگارش

در این صورت شما تنها در نرم افزار ورد، به نیم‌فاصله‌ی تایپ شده دسترسی خواهید داشت و درصورتی که متن تایپ شده در نرم‌افزار WORD را به دیگر محیط‌های نرم‌افزاری (اعم از پاورپوینت، اکسل، فایل‌های اچ‌تی‌ام‌ال و …) منتقل کنید فاصله‌ی مجازی را به صوتر خط تیره نمایش داده خواهد شد. برای رفع این مشکل، می‌بایست از کلیدهای ترکیبی Ctrl+Shift+2 برای درج نیم فاصله استفاده کنید. به‌دلیل این‌که استفاده از ۳ کلید به‌طور هم‌زمان برای درج این کاراکتر کاری دشوار است، ترجمانو به شما ۲ روش جایگزین مناسب‌تر را در ادامه معرفی کرده است. با این روش‌ها که در ادامه ذکر شده است، می‌توانید به‌راحتی و با آسودگی خاطر، علاوه بر درج نیم فاصله در ورد، به درج نیم فاصله در اکسل، درج نیم فاصله در پاورپوینت و به طور کلی در کلیه‌های محیط های ویندوزی، اقدام نمود.

۳- روش دوم برای درج نیم فاصله (در کلیه محیط‌های نرم افزاری) – استفاده از کیبورد استاندارد فارسی

کیبوردی که در حال حاضر ما از آن استفاده می‌کنیم، کیبورد مایکروسافت است و چینش آن با کیبورد استاندارد فارسی متفاوت است. کیبورد استاندارد فارسی به‌صورت پیش‌فرض تنظیمات نیم فاصله را دارا است و با فشردن هم‌زمان کلیدهای Shift + Space، نیم فاصله را اعمال می‌کند. این  امر در حالی است که در روش قبل می‌توانستیم هر کلید دل‌خواه، به جز کلید‌های میان‌بر خاص ویندوز، را برای اعمال نیم‌فاصله در ورد استفاده کنیم. امّا مزیت این روش این است که نیم فاصله‌های ایجاد شده توسط این کی‌بورد، در تمامی محیط‌های نرم‌افزاری قابل استفاده خواهد بود.

برای فعال کردن این کیبورد کافی است فایل نصبی آن را از طریق لینکی که در این بخش قرار داده شده است دانلود نمایید و از مسیر زیر عملیات نصب را دنبال کنید.

Control Panel > Region and Language > Keyboard and Language > Change Keyboard

نیم فاصله در متون فارسی

دانلود کیبورد فارسی استاندارد برای درج ساده‌تر نیم فاصله در ورد، اکسل، فتوشاپ و … (قابل استفاده در تمامی محیط‌های نرم‌افزاری)

۴- روش سوم برای درج نیم‌فاصله – نصب کیبورد حبیبی (روش پیشنهادی)

شرکت مایکروسافت نوعی از کیبورد فارسی را به‌صورت پیش فرض همراه با نرم‌افزار ویندوز ارائه می‌دهد، اما این نوع از کیبورد استاندارد شده باز هم دچار اشکالات کوچکی برای کاربران فارسی‌زبان است. مثلاً برای استفاده از فاصله مجازی یا هم نیم فاصله باید از کلیدهای میانبر Ctrl+Shift+2 استفاده نمود که چندان مناسب به نظر نمی‌رسد.

فردی به نام “محمد علی حبیبی‌راد” نوعی از کیبورد استاندارد فارسی را توسعه داده که تا حد زیادی مشابه با کیبورد استاندارد ویندوز است ولی سعی کرده در این نسخه عیوب کیبورد را برطرف کرده، کار با آن را آسان‌تر نماید. موارد زیر بهبودهایی است که در این کیبورد اتفاق افتاده است.

  • برای ایجاد فاصله مجازی یا همان نیم فاصله از Shift + Space استفاده می‌شود.
  • دو حروف “کاف” و “ی” را به هر دو شکل عربی و فارسی دارا است.
  • ایجاد فاصله مجازی به شکل ” ه‍ “با استفاده از کلید Shift + پ
  • تایپ گیومه با ترتیب راست به چپ به جای چپ به راست
  • کلید میانبر جهت ایجاد ساکن
  • قرار دادن کاراکتر ” ه ” و ” ۀ ” در کنار آن
  • امکان ایجاد ” ؤ “

یکی از ویژگی های مثبت این کیبورد علاوه بر قابل نصب بودن بر روی تمامی ورژن‌های ویندوز، این است که کیبورد فارسی اصلی ویندوز شما را پاک یا غیر فعال نمی‌کند و می‌توانید هر دو نوع کیبورد را در کنار هم داشته باشید و به میل خود هر لحظه یکی را انتخاب نمائید. ضمنا با وجود این کیبورد، دیگر استفاده از نیم فاصله در ورد کار سختی نیست.

 

نظرات  (۱)

سلام و خسته نباشید .وبلاگ زیبا و خوبی دارید.اگر مایل به تبادل لینک(پیوندهای روزانه) هستید خوشحال میشم با سایت روبکا تبادل لینک داشته باشید با این کار به مدت کمی بازدید شما افزایش پیدا میکنه.منتظرتونم حتما بهم سر بزنید

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی